Zelf doen

Bekijk zelf waar je recht op hebt en welk contract bij jou past. Klik hieronder om een check te starten. 

Samen doen

Wil je samen kijken wat voor jou geldt? Vraag hier je gratis adviesgesprek aan. Een consulent bij jou uit de buurt neemt dan contact met je op en helpt jou verder.

Kijk hier alvast of je in aanmerking komt voor de energietoeslag Tot €1300 energietoeslag

Jouw gemeente is (nog) niet aangesloten

Wil je toch kijken wat voor jouw geldt? We hebben een aantal regelingen voor je op een rij gezet. Klik op de onderstaande knop om deze regelingen van jouw gemeente te bekijken.

Wil je jouw gemeente aanmelden?

Vul hieronder jouw gegevens in. Wij vragen dan of jouw gemeente zich wil aansluiten bij De VoorzieningenWijzer. Wanneer jouw gemeente is aangesloten, kun je gebruikmaken van de voordelen van De VoorzieningenWijzer. Je kan dan gratis advies krijgen van een adviseur bij jouw uit de buurt of je kunt gebruik maken van onze online checks.

Ervaringsverhalen

Een nieuwe wereld met eigen regels

Ik wist wel dat de voedselbank en de bijstand bestond. Maar, dat ik daar gebruik van zou moeten maken had ik niet bedacht. Het was een totaal nieuwe wereld met zijn eigen regels. Ik had geen flauw idee of ik ergens gebruik van kon maken. Ik had nog nooit van een witgoedregeling gehoord. Hoe wist ik waar ik recht op had? Ik werd gebeld door de gemeente en al snel had ik een adviseur bij me aan tafel. Die sloot ter plekke een betere zorgverzekering en energiecontract voor me af en liet me zien waar ik nog meer recht op had.

Het leverde ons een paar honderd euro meer op

Naast onze AOW hebben we een heel klein pensioentje. Dat is geen vetpot. Dus toen De VoorzieningenWijzer belde of ze namens de gemeente en woningcorporatie langs mochten komen, zeiden we gelijk ja. Dat gesprek leverde direct een paar honderd euro per jaar op door een beter zorgverzekeringspakket.

Ik wist niet zeker of dit voor mij gold

Het is als student niet altijd makkelijk om iedere maand rond te komen of zelfs een financiële buffer op te bouwen. Daarom heb ik gezocht naar manieren waarop ik mijn inkomen wat kon verhogen. Met mijn eigen huur- studio heb ik recht op huurtoeslag. Dat geeft me iedere maand toch wat meer ruimte. Met de adviseur van De VoorzieningenWijzer heb ik alles nagelopen en weet ik nu zeker: ik heb mijn financiën op orde.