Datgeldtvoormij is een initiatief van:

Zelf doen

Bekijk zelf waar je recht op hebt en welk contract bij jou past. Klik hieronder om een check te starten. 

Samen doen

Wil je samen kijken wat voor jou geldt? Vraag hier je gratis adviesgesprek aan. Een consulent bij jou uit de buurt neemt dan contact met je op en helpt jou verder.

Stichting Attenta behandelt je aanvraag doorgaans binnen een week.
Kijk hier alvast of je in aanmerking komt voor de energietoeslag Tot €1300 energietoeslag

€ 600 meer te besteden

Geldt dit ook voor jou? Bekijk hieronder waar jij recht op hebt en wat bij jou past. Je kunt dit zelf doen of samen met een consulent bij jou uit de buurt.

Datgeldtvoormij is een initiatief van:

Wat geldt voor jou?

Jouw gemeente is nog niet aangesloten bij De VoorzieningenWijzer. Daarom kun je nog geen gesprek aanvragen met een adviseur.

Gemeenten die aangesloten zijn kunnen deze modules aanbieden:

Jouw gemeente is nog niet aangesloten bij de voorzieningenwijzer

Meld je gemeente bij ons aan. Wij vragen dan of zij zich willen aansluiten. Is jouw gemeente aangesloten, dan kun je gratis advies krijgen van een adviseur van De VoorzieningenWijzer. De adviseur helpt je dan met de vijf thema's waarvoor De VoorzieningenWijzer zich inzet.

Gemeente of woningcorporatie aanmelden

Jouw gemeente is nog niet aangesloten bij De VoorzieningenWijzer. Je kunt je gemeente bij ons aanmelden. Als er genoeg aanmeldingen zijn dan leggen we contact met deze gemeente. Wij vragen dan of zij zich willen aansluiten.

Ervaringsverhalen

Een nieuwe wereld met eigen regels

Ik wist wel dat de voedselbank en de bijstand bestond. Maar, dat ik daar gebruik van zou moeten maken had ik niet bedacht. Het was een totaal nieuwe wereld met zijn eigen regels. Ik had geen flauw idee of ik ergens gebruik van kon maken. Ik had nog nooit van een witgoedregeling gehoord. Hoe wist ik waar ik recht op had? Ik werd gebeld door de gemeente en al snel had ik een adviseur bij me aan tafel. Die sloot ter plekke een betere zorgverzekering en energiecontract voor me af en liet me zien waar ik nog meer recht op had.

Het leverde ons een paar honderd euro meer op

Naast onze AOW hebben we een heel klein pensioentje. Dat is geen vetpot. Dus toen De VoorzieningenWijzer belde of ze namens de gemeente en woningcorporatie langs mochten komen, zeiden we gelijk ja. Dat gesprek leverde direct een paar honderd euro per jaar op door een beter zorgverzekeringspakket.

Ik wist niet zeker of dit voor mij gold

Het is als student niet altijd makkelijk om iedere maand rond te komen of zelfs een financiële buffer op te bouwen. Daarom heb ik gezocht naar manieren waarop ik mijn inkomen wat kon verhogen. Met mijn eigen huur- studio heb ik recht op huurtoeslag. Dat geeft me iedere maand toch wat meer ruimte. Met de adviseur van De VoorzieningenWijzer heb ik alles nagelopen en weet ik nu zeker: ik heb mijn financiën op orde.