Energie besparen

Omgaan met geld in dure tijden, dat is best een uitdaging. Veel mensen hebben moeite met het betalen van de energierekening. Gemeente Hoeksche Waard heeft de verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan met energie besparen voor u op een rij gezet.

Maak gratis een afspraak met de Energiecoach

Wilt u weten hoe u energie kunt besparen in huis? En hoe u de kosten voor gas en elektra omlaag kunt brengen? Dan is gratis advies van een energiecoach mogelijk wat voor u. De energiecoach komt bij u thuis. Tijdens een persoonlijk gesprek ontvangt u praktische adviezen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van ledlampen, korter douchen met een waterbesparende douchekop of het anders afstellen van de cv. De energiecoach denkt ook graag met u mee over een duidelijk stappenplan om uw woning verder te verduurzamen.

Voor wie?

De energiecoach is er voor iedere woningeigenaar of huurder die zuiniger met energie wil omgaan en de energierekening wil verlagen.

Hoe maak ik gebruik van de energiecoach?

De energiecoach neemt graag contact met u op om te kijken hoe hij/zij u kan helpen. Geef uw naam, e-mailadres en/of telefoonnummer door via het aanmeldformulier.

Regionaal Energieloket

Heeft u als woningeigenaar of huurder in de Hoeksche Waard vragen over energie besparen en duurzaam wonen? Het Regionaal Energieloket helpt u verder met onafhankelijke informatie en advies. Denk aan een gratis Huisscan, voorbeeldadviezen per bouwjaar van de woning of buurt en allerlei handige tools. Ook organiseert het Regionaal Energieloket gerichte (inkoop)acties bij u in de buurt. Zo is het voor u makkelijker om uw woning te verduurzamen. Vaak zijn de tips en tools ook handig wanneer u als huurder extra energie wilt besparen. Kijk op www.regionaalenergieloket.nl voor meer informatie.

Bekijk ook de 50 slimme bespaartips

In het gratis online boek (e-book) van het Regionaal Energieloket vindt u 50 simpele bespaartips. Tips die u kunt toepassen zonder dat u eerst een dure aankoop moet doen. Bekijk het e-book hier.

Energietoeslag

De kosten voor energie zijn enorm gestegen. Het kan daarom moeilijk zijn om uw energierekening te betalen. Gemeente Hoeksche Waard stelt onder voorwaarden een bijdrage van € 1.300,00 per huishouden beschikbaar.

Voor wie is de éénmalige bijdrage energietoeslag bedoeld?

De éénmalige bijdrage energietoeslag is bedoeld voor huishoudens in de Hoeksche Waard met een laag inkomen. Wat een ‘laag inkomen’ is, hangt af van uw leefsituatie. Op deze webpagina vindt u de maximale bedragen per leefsituatie. Staat uw situatie er niet tussen of twijfelt u? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0186 / 088 – 647 36 47 of mail naar info@gemeentehw.nl.

Daarnaast moet u wel ingeschreven staan als inwoner van de Hoeksche Waard en een zelfstandige huishouding voeren. Als u jonger bent dan 27 jaar en studiefinanciering krijgt, dan is deze bijdrage niet voor u.

Als uw inkomensgegevens bekend zijn bij de gemeente en u voldoet aan de voorwaarden voor de energietoeslag 2023, dan heeft u de energietoeslag al automatisch uitbetaald gekregen.